Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bankkártyás fizetés

Vásárlás során a SimplePay felületén fizetheted ki a rendelésed.  A fizetés közvetlenül az OTP Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház a kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Az online fizetésre kétféleképpen van lehetőség

1. SimplePay online fizetési megoldások

A Simple fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva juthatsz el a termék vételárának kifizetéséig. A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva az online fizetési folyamat biztonságát.

Melyek a tranzakció lépései?

 • A „Rendelés leadása” gombra kattintva átkerülsz a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adataid megadásával elindul a tranzakció.
 • A kártyaadatok megadását követően kérünk, ellenőrizd az adatok helyességét.
 • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
 • A fizetés eredményéről e-mail útján is értesítést kapsz, valamint visszairányítanak az oldalunkra.

Az alábbi bankkártya adatokra lesz szükséged:

 • Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
 • Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
 • Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben a kártyádon nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt hagyd üresen!)

 
2. Simplepay mobilalkalmazás

A Simple mobilalkalmazás letölthető az okostelefonokra, ingyenesen. A mobilvásárlás során az alkalmazásban bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, VISA és AMEX típusú kártyával lehet fizetni a szolgáltatásokért. A későbbi gyors vásárlások érdekében a bankkártya elmenthető.

Hogyan használhatod?

Simple fiókkal még nem rendelkező felhasználó esetén, az alábbiak szerint regisztrálhatsz:

 • Add meg a bankkártyád adatait, amivel fizetni szeretnél.
 • Pipáld ki a „Regisztrálok…” mezőt.
 • Hozd létre Simple fiókodat Facebook vagy Google fiókkal, vagy email cím megadásával.
 • A regisztrációhoz és fizetéshez Simple jelszó beállítása szükséges, amellyel a későbbiekben is beléphetsz majd a Simple fiókodba.
 • Erősítsd meg Simple fiók regisztrációdat a megadott email címre kiküldött levélben. Amennyiben Facebook vagy Google fiókkal regisztrálsz, úgy a Facebook vagy Google profilodhoz tartozó e-mail címre kapod meg a megerősítő levelet.

Simple fiókkal rendelkező felhasználó esetén:

 • Válaszd, ki a “Simpleben rögzített bankkártyával fizetek” opciót.
 • Jelentkezz be a Simple fiókodba a hozzákapcsolt Facebook vagy Google fiókoddal, vagy a regisztrált email címeddel.
 • Válaszd ki a már korábban elmentett bankkártyádat, vagy rögzíts egy új kártyát, amellyel fizetni szeretnél.
 • Add meg Simple jelszavad és nyomj a “Fizetek” gombra. Amennyiben Facebook vagy Google fiókkal regisztráltál, és nem állítottál még be korábban jelszót, a www.simple.hu oldalon vagy a Simple alkalmazásban tudod ezt megtenni.

 
Webáruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethetsz

 • MasterCard (dombornyomott)
 • Maestro: az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy a kártyát kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultálj a bankoddal!
 • Visa (dombornyomott)
 • Electron (nem dombornyomott): ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Electron kártyát kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, természetesen fizethetsz kártyáddal internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, fordulj a kártyát kibocsátó bankhoz! Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók
 • American Express (dombornyomott)

 

Január 1-jétől így változik meg az online vásárlás #

Még biztonságosabbá válik az internetes vásárlás: legkésőbb 2021. január 1-jétől valamennyi hazai pénzintézet bevezeti az erős ügyfél-hitelesítést online fizetéskor. A legbiztosabb, ha bankodnál tájékozódsz arról, miben változik majd meg a fizetési folyamat – mindenesetre összefoglaltuk nagyvonalakban, mi is az erős ügyfél-hitelesítés lényege.

Új lépcső a hitelesítési folyamatban

Internetes vásárláskor eddig a bankkártyán szereplő adatokat (kártyaszám, név, lejárati dátum, illetve a cvc2 vagy cvv2 ellenőrző kód) kellett begépelni. Az új EU-s szabályozás szerint január elsejétől ennyi adat megadása nem lesz elegendő: szükség lesz egy olyan azonosításra, amely alapján egyértelműsíthető, hogy valóban a kártyabirtokos kíván vásárolni, és nem a kártya adataival próbálnak meg éppen visszaélni.

Tehát miután beírtad bankkártyaadataidat, a fizetést meg kell erősítened, például azzal, hogy megadod az egyszerhasználatos kódot, melyet bankod küldött meg telefonodra SMS-ben. Az azonosítási folyamat bankonként eltérő lehet: van például olyan hitelintézet, amely saját mobilalkalmazását vonja be a tranzakció jóváhagyásába. A többlépcsős azonosítás lényege, hogy a három, kártyabirtokosra vonatkozó adattípusból kettőt ellenőriznie kell a hitelintézeteknek online vásárláskor.

A három adattípus lehet egy olyan információ, amit csak Te ismerhetsz (jelszó), egy eszköz, amivel rendelkezel (mobiltelefon) vagy egy biometrikus azonosító (ujjlenyomat). Ahhoz, hogy az azonosítás sikeresen végbe menjen, a kártyatulajdonos aktív közreműködésére van szükség.

 Előkészületek

Ha nem sikerül az azonosítás, vagy meg se történik, akkor a fizetési szolgáltatónak el kell majd utasítania a tranzakció végrehajtását. Éppen ezért fontos, hogy január 1-jéig megtedd a szükséges előkészületeket. Ennek pontos menetéről bankodnál tájékozódhatsz: előfordulhat, hogy egy új adat megadására, illetve ennek frissítésére (például telefonszám) lesz szükség, vagy egy mobilbanki alkalmazás letöltésére. Letöltés előtt feltétlen győződj meg arról, hogy tényleg a banki felületet használod. Az OTP Bank ügyfelei ezen az oldalon találnak pontos információt az erős ügyfél-hitelesítés menetéről.

 Jó tudni
A szabályozás az Európai Unió határain belül érvényes, így ha például egy amerikai vagy kínai webshopból vásárolsz, az online fizetés jóváhagyásához elegendő lesz a korábban megszokott adatokat megadni.