Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zuhanyzó

A zuhanyzó szinte talpalatnyi hely, amelyben a mérete ellenére nagy dolgok történnek: a meleg vízsugár alatt távozik Önből a stressz, ellazul, felfrissülve kezdi és zárja a napot.
Rendezés:

Sanotechnik Sarokkabin 2 tolóajtóval, 5 mm, 185cm magas

Gyártó: Sanotechnik
Cikkszám: B1380C
Rendelhető
0 értékelés
54.900 Ft

Sanotechnik Walk-In sarokkabin előfülkével, 6 mm, 190cm magas

Gyártó: Sanotechnik
Cikkszám: E129C
Rendelhető
0 értékelés
92.900 Ft

Sapho Ginko zuhanyoszlop, csapteleppel, zuhanyszettel, króm

Gyártó: Sapho
Cikkszám: 1101-43
Rendelhető
0 értékelés
164.990 Ft

Sapho Latus zuhanyoszlop csapteleppel, fej- és kézizuhannyal, króm

Gyártó: Sapho
Cikkszám: 1102-03
Rendelhető
0 értékelés
162.990 Ft

Sapho Polysan Sera Light íves öntöttmárvány zuhanytálca, 90x90x3cm

Gyártó: Sapho
Cikkszám: 11231
Rendelhető
0 értékelés
78.990 Ft

Aqualine Tila zuhanyoszlop csaptelep nélkül, króm

Gyártó: Aqualine
Cikkszám: 11445
Rendelhető
0 értékelés
16.990 Ft

épített zuhanyzó, zuhanyzó, kerti zuhanyzó, épített zuhanyzó szigetelése, zuhanyzó építése

A zuhanykabin kiválasztása során nem csak a megjelenést, a stílust kell megfontoltan átgondolnia, hanem érdemes ügyelnie a konstrukció típusára, a méret- és térigényre, akárcsak a zuhanyajtó nyitásának módjára, hiszen a rendelkezésre álló alapterület szempontjából ez sem elhanyagolható, ahogyan a szigetelés kérdése is fontos.

Keret nélküli zuhanyzó

A keret nélküli, edzett biztonsági üvegekből, zsanérokkal vagy fali profillal, pántokkal erősített zuhanyzó optikailag tágasabbá, megjelenésében letisztulttá varázsolja a fürdőszobát.

Keretes sarok zuhanykabin

A legnépszerűbb konstrukciók egyike a keretes sarokbelépős zuhanykabin, melyben az üveglapokat keretekben helyezzük el, hogy nagyon gyakori használat mellett is tartósak maradjanak. 

Milyen a zuhanyzó alakja és méretigénye?

A zuhanyzó alakja lehet helytakarékosan negyedköríves, négyzetes, vagy akár téglalap alapú, ez utóbbi egyedi méretben 80-200 cm-ig elérhető. 

Azt javasoljuk, hogy fontolja meg egy téglalap alakú zuhanyzó kialakítását, ugyanis egy 80 x 100 cm-es alapterülettel rendelkező zuhany szinte azonos egy négyzetes, 90x90 cm-essel, mégis kényelmesebben fog elférni benne.

Épített zuhanyzó

Az épített zuhanyzóknál a víz elvezetése mellet a vízszigetelésre is nagy gondot kell fordítani. A ház szerkezetének legnagyobb ellensége a víz, ami megtalálja az utat a legkisebb repedésen keresztül is és az évek alatt rengeteg kárt okoz. Eláztatja a falakat, apránként feltöredezik a burkolat. meglazul a szerkezet és végül tönkreteszi a házat.

Egy beépített zuhanyzóban a víznek két formájával kell foglalkozni. Az egyik a fröccsenő víz, amely elsősorban az oldalfalakat éri, nem áll meg, hanem lefelé csorog és a legkevesebb gondot okozza. A fröccsenő víz ellen a csempe alá szakszerűen felvitt folyékony fólia megfelelő védelmet képes nyújtani. A zuhany padlóját vagy a zuhanyban kiépített vízszintes párkányokat azonban lényegesen hatékonyabb vízszigeteléssel kell ellátni, mert nagyobb mennyiségű, akár állandóan jelenlévő víz és a víznyomás ellen is védeni kell őket. A burkolt zuhanyzó építése során a vízzáró réteg elkészítése precíz kivitelezést igényel.