Weboldalunk a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.

Zuhanyzók, Zuhanykabinok

A zuhanyzó szinte talpalatnyi hely, amelyben a mérete ellenére nagy dolgok történnek: a meleg vízsugár alatt távozik Önből a stressz, ellazul, felfrissülve kezdi és zárja a napot.

Zuhanyozás

épített zuhanyzó, zuhanyzó, kerti zuhanyzó, épített zuhanyzó szigetelése, zuhanyzó építése

A zuhanykabin kiválasztása során nem csak a megjelenést, a stílust kell megfontoltan átgondolnia, hanem érdemes ügyelnie a konstrukció típusára, a méret- és térigényre, akárcsak a zuhanyajtó nyitásának módjára, hiszen a rendelkezésre álló alapterület szempontjából ez sem elhanyagolható, ahogyan a szigetelés kérdése is fontos.

Keret nélküli zuhanyzó

A keret nélküli, edzett biztonsági üvegekből, zsanérokkal vagy fali profillal, pántokkal erősített zuhanyzó optikailag tágasabbá, megjelenésében letisztulttá varázsolja a fürdőszobát.

Keretes sarok zuhanykabin

A legnépszerűbb konstrukciók egyike a keretes sarokbelépős zuhanykabin, melyben az üveglapokat keretekben helyezzük el, hogy nagyon gyakori használat mellett is tartósak maradjanak. 

Milyen a zuhanyzó alakja és méretigénye?

A zuhanyzó alakja lehet helytakarékosan negyedköríves, négyzetes, vagy akár téglalap alapú, ez utóbbi egyedi méretben 80-200 cm-ig elérhető. 

Azt javasoljuk, hogy fontolja meg egy téglalap alakú zuhanyzó kialakítását, ugyanis egy 80 x 100 cm-es alapterülettel rendelkező zuhany szinte azonos egy négyzetes, 90x90 cm-essel, mégis kényelmesebben fog elférni benne.

Épített zuhanyzó

Az épített zuhanyzóknál a víz elvezetése mellet a vízszigetelésre is nagy gondot kell fordítani. A ház szerkezetének legnagyobb ellensége a víz, ami megtalálja az utat a legkisebb repedésen keresztül is és az évek alatt rengeteg kárt okoz. Eláztatja a falakat, apránként feltöredezik a burkolat. meglazul a szerkezet és végül tönkreteszi a házat.

Egy beépített zuhanyzóban a víznek két formájával kell foglalkozni. Az egyik a fröccsenő víz, amely elsősorban az oldalfalakat éri, nem áll meg, hanem lefelé csorog és a legkevesebb gondot okozza. A fröccsenő víz ellen a csempe alá szakszerűen felvitt folyékony fólia megfelelő védelmet képes nyújtani. A zuhany padlóját vagy a zuhanyban kiépített vízszintes párkányokat azonban lényegesen hatékonyabb vízszigeteléssel kell ellátni, mert nagyobb mennyiségű, akár állandóan jelenlévő víz és a víznyomás ellen is védeni kell őket. A burkolt zuhanyzó építése során a vízzáró réteg elkészítése precíz kivitelezést igényel.

Hírlevél feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket és praktikus tanácsainkat.

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre kérjük pipálja be az adatkezelési checkboxot!

Vásároljon nálunk!
  • Megbízható futárszolgálatok állnak rendelkezésünkre.
  • Gyorsan és kényelmesen vehető át a megrendelés.
  • Hatalmas választék egy helyen. Már 13.000 termék!
  • Telefonos segítség amire mindig számíthatsz.
Kiemelt partnereink: