Weboldalunk a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.

Zuhanyzó

Tusolás, zuhanyozás a zuhanykabinban? Nem egyszerű eligazodni a mai széles kínálatokban. Némely lehetőséget a fürdőszoba használata közben is lehet változtatni, azonban vannak olyanok, amiket a felújítás előtt kell átgondolni. 

Hogyan csatlakoztassuk a csaptelepet a zuhanyvéggel? Csaptelep gégecsővel és kézi zuhannyal. Normál, korábban gyakran használt megoldás.

Csaptelep csatlakozó gégecsővel és zuhanyoszloppal. Egyetlen összekötéssel lehetővé teszi, hogy zuhanykabinjában zuhanyfej és kézi zuhany is legyen. Csak az Ön elképzelésén múlik, milyen összeállítást választ.

Csaptelep közvetlen csatlakozással a zuhanyoszloppal? Falba építhető csatelepek, melyek falon belül csatlakoznak a zuhanyfejhez

Az egyik legjobb a kínálat közül, mely lehetővé teszi a teljes szabadságot az Ön döntésében. Alkalmas az új vagy felújított fürdőszobákba egyaránt. A beépítetett kapcsoló lehetővé teszi a három irányú váltást vagy a zuhanyvégek egyidejű műkö- dését:

Zuhanypanel
Elhelyezhetőek a falon vagy a falba építve is. A panelek gyakran tartalmaznak integrált oldalsó zuhanyt, vagy kaszkád beömlőt.

Zuhanyozás

épített zuhanyzó, zuhanyzó, kerti zuhanyzó, épített zuhanyzó szigetelése, zuhanyzó építése

A zuhanykabin kiválasztása során nem csak a megjelenést, a stílust kell megfontoltan átgondolnia, hanem érdemes ügyelnie a konstrukció típusára, a méret- és térigényre, akárcsak a zuhanyajtó nyitásának módjára, hiszen a rendelkezésre álló alapterület szempontjából ez sem elhanyagolható, ahogyan a szigetelés kérdése is fontos.

Keret nélküli zuhanyzó

A keret nélküli, edzett biztonsági üvegekből, zsanérokkal vagy fali profillal, pántokkal erősített zuhanyzó optikailag tágasabbá, megjelenésében letisztulttá varázsolja a fürdőszobát.

Keretes sarok zuhanykabin

A legnépszerűbb konstrukciók egyike a keretes sarokbelépős zuhanykabin, melyben az üveglapokat keretekben helyezzük el, hogy nagyon gyakori használat mellett is tartósak maradjanak. 

Milyen a zuhanyzó alakja és méretigénye?

A zuhanyzó alakja lehet helytakarékosan negyedköríves, négyzetes, vagy akár téglalap alapú, ez utóbbi egyedi méretben 80-200 cm-ig elérhető. 

Azt javasoljuk, hogy fontolja meg egy téglalap alakú zuhanyzó kialakítását, ugyanis egy 80 x 100 cm-es alapterülettel rendelkező zuhany szinte azonos egy négyzetes, 90x90 cm-essel, mégis kényelmesebben fog elférni benne.

Épített zuhanyzó

Az épített zuhanyzóknál a víz elvezetése mellet a vízszigetelésre is nagy gondot kell fordítani. A ház szerkezetének legnagyobb ellensége a víz, ami megtalálja az utat a legkisebb repedésen keresztül is és az évek alatt rengeteg kárt okoz. Eláztatja a falakat, apránként feltöredezik a burkolat. meglazul a szerkezet és végül tönkreteszi a házat.

Egy beépített zuhanyzóban a víznek két formájával kell foglalkozni. Az egyik a fröccsenő víz, amely elsősorban az oldalfalakat éri, nem áll meg, hanem lefelé csorog és a legkevesebb gondot okozza. A fröccsenő víz ellen a csempe alá szakszerűen felvitt folyékony fólia megfelelő védelmet képes nyújtani. A zuhany padlóját vagy a zuhanyban kiépített vízszintes párkányokat azonban lényegesen hatékonyabb vízszigeteléssel kell ellátni, mert nagyobb mennyiségű, akár állandóan jelenlévő víz és a víznyomás ellen is védeni kell őket. A burkolt zuhanyzó építése során a vízzáró réteg elkészítése precíz kivitelezést igényel.